Nasterea Maicii Domnului

Nasterea Maicii Domnului

 

Nasterea Maicii Domnului este unul din Praznicele Imparatesti ale Bisericii Ortodoxe si este sarbatorit pe 8 septembrie. Maica Domnului s-a nascut din dreptii Ioachim si Ana, ca raspuns la rugaciunile lor. Tatal Sfintei Fecioare, Ioachim, se tragea din neam imparatesc. Acesta cu toate ca-si ducea la Dumnezeu darurile indoite, ca un iubitor de Dumnezeu si bogat ce era; dar pentru nerodire era defaimat caci erau sterpi si nu aveau copii. De aceea mahnindu-se la inima, el in munte, iar femeia lui Ana in gradina, se rugau cu lacrimi lui Dumnezeu, Care ascultandu-i, le-a dat rod sfant pantecelui, pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.
 
Sfanta Ana se tragea din Matan al douazeci si treilea din neamul lui David si al lui Solomon; acesta a luat pe Maria din neamul lui Iuda, si a nascut pe Iacov tatal lui Iosif teslarul, si trei fete: pe Maria, Sovi si pe Ana. Maria a nascut pe Salomi moasa; Sovi a nascut pe Elisabeta, iar Ana a nascut pe Nascatoarea de Dumnezeu.
 
Preasfanta este nepoata lui Matan si a Mariei femeia sa. Iar Elisabeta si Salomi erau nepoate ale Anei de surori, si verisoare cu Nascatoarea de Dumnezeu.
 
Crestinii ortodocsi nu marturisesc doctrina romano-catolica a Imaculatei Conceptii a Maicii Domnului, prin care se presupune ca Nascatoarea de Dumnezeu a fost ferita de pacatul stramosesc pe care noi toti il purtam ca urmare a descendentei din Adam si Eva, anticipand astfel nasterea lui Hristos cel fara de pacat.