Biserica Sfanta Vineri - Berceni

Biserica Sfanta Vineri - Berceni

Biserica Parohiei Sfanta Vineri - Berceni, a fost construita intre anii 2004-2007, la initiativa si cu contributia financiara personala a preotului Gabriel Cate.

 
Pe un teren aglomerat de gunoaie si gropi, in anul 2003, preotul Gabriel, facea primele masuratori in vederea ridicarii Sfantului Lacas.
 
Condus de o mare dorinta de a deveni ctitor si urmand exemplul tatalui sau, preot si el, a reusit sa obtina Hotararea Consiliului General al Primariei Capitalei, care acorda parohiei nou infiintate, Sfanta Vineri - Berceni, o suprafata de 1.600 mp.
 
Impreuna cu firma Filden Group, care l-a sustinut cu asistenta tehnica si o parte din materialele de constructie, in septembrie 2006 biserica era ridicata si pregatita pentru a fi tarnosita.
 
Pe 17 septembrie 2006, parintele Gabriel Cate, isi vedea astfel realizata dorinta de a deveni ctitor. Cu un numar impresionant de credinciosi din toate colturile Capitalei si alaturi de PS. Sebastian Ilfoveanul - Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, impreuna cu un sobor de preoti care au dorit sa fie alaturi de marea bucurie a familie Cate, se savasea slujba de tarnosire a noului lacas de cult din Cartierul Berceni.
 
Biserica este construita din punct de vedere arhitectonic dupa modelul Bisericii Manastirii Cozia, ctitoria Domnitorului Mircea cel Batran.
 
Pictura interioara si exterioara este realizata intr-un stil neobizantin, respectand cu strictete noile norme de lucru.
 
Catapeteasma, icoanele imparatesti, mobilierul din Sfantul Altar au fost daruite tot de parintele Gabriel.
 
Curtea interioara a fost amenajata cu pavele ornamentale si plante de exterior.
 
Lumanararul, capela, cancelaria si magazia de obiecte de lucru au fost impodobite cu icoane si picturi pentru a reda locului o cat mai aleasa atmosfera de rugaciune.
 
Prin grija Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, sfantul lacas a primit in dar de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei in anul 2007 Vesmantul Sfintei Cuvioase Maicii noastre Paraschiva, patroana bisericii.
 
Activitatea pastorala si misionara decurge dupa randuiala, iar parintele Gabriel Cate se straduieste sa cladeasca acum bisericutele din sufletele oamenilor care intra in sfantul lacas, cautand drumul catre viata cea vesnica.

Galerie Foto

  • Biserica Sfanta Vineri 
    Biserica Sfanta Vineri
  • Biserica Sfanta Vineri 
    Biserica Sfanta Vineri
  • Pantocrator 
    Pantocrator
  • Interior 
    Interior
  • Vesmantul Sfintei Parascheva 
    Vesmantul Sfintei Parascheva